Fitness


090 252 76xx
sarinka969@azet.sk

Ako správne robiť brušaky !

12.01.2015 14:43

Krok 1: Ak teda máte odhodlanie, ideme na to. Ľahnite si na zem, položte sa na chrbát a pokrčte nohy v kolenách. Chodidlá položte celou plochou na zem a snažte sa ich tam držať aj počas cvičenia. Ruky si buď založte za hlavu, alebo prekrížte na prsiach, prípadne ich môžete maž aj vystreté za hlavou.

Krok 2: Ideme sa dvíhať. Pritiahnite teda k sebe lopatky, aby ste nekrčili plecia a s výdychom sa plynulo nadvihnite. Nad zemou bude hlava, hrudná časť chrbta a ruky, položené na zemi zostávajú chodidlá a najspodnejšia časť chrbta. Nadvihnuté telo by malo byť v jeden línii, pozor na ťahanie sa dopredu krkom, bradou či skrčenými rukami. Posilňovať máte brušné svaly, takže bradu zastrčte, ruky založené za hlavou držte rovno a precíťte pohyb smerom hore práve na bruchu.

Krok 3: V správnej pozícii, kedy cítite tlak na brušných svaloch, chvíľu zotrvajte, najlepšie je, pozerať sa smerom dohora a s nádychom sa pomaly vráťte do polohy ležmo. Nedávajte si žiadnu dlhú prestávku a s výdychom urobte ďalší brušák.